shayi sha ni shamawn la mu yaw :-)

အာလူး၊
ငါးဖယ္ျခစ္၊
ဂ်င္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
င႐ုတ္ေကာင္း၊
ဆား၊
ဆီ၊
ဟင္းခတ္မႈန္။
ျပဳလုပ္နည္း
အာလူးခပ္ႀကီးႀကီးတစ္လံုးကို အခြံသင္ၿပီး အလႊာပါးပါးေလးေတြ ရေအာင္ လွီးထားပါ။ ငါးဖယ္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားတဲ့ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔နဲ႔ ေရာနယ္ၿပီး အနည္းငယ္ ေထာင္း ေပးပါ။
ၿပီးရင္ ပါးပါးလႊာထားတဲ့ အာလူးထဲကို အရသာသြင္းထားတဲ့ ငါးဖယ္ထည့္လိပ္ပါ။ အလိပ္မျပည္သြားေအာင္ ဒုတ္ေသးေသးနဲ႔ ထိုးၿပီးထိန္းေပးပါ။ အလိပ္ေလးေတြ လိုသေလာက္ ရၿပီဆိုရင္ ဆီအိုးကိုတည္ပါ။
ဆီပူလာရင္ ငါဖယ္လိပ္ေလးေတြကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။ အာလူးအနားေလးေတြႂကြပ္ၿပီး ရြရြေလး ျဖစ္လာရင္ အိုးထဲက ဆယ္လို႔ရပါၿပီ။ ဒါဆိုရင္ ေတာ့ င႐ုတ္ေကာင္းနံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ အရသာ ရွိလွတဲ့ အာလူးငါးဖယ္လိပ္ေၾကာ္ရပါၿပီ။
Ref : Myanmar Times
No comments:
Post a Comment